Милена Тодорова осма, Владимир Илиев 17-и на ЕП по биатлон

В петък са спринтовете, в събота преследванията, а в неделя смесените щафети

Българката Милена Тодорова завърши осма на 15 км. индивидуално при жените на Европейското първенство по биатлон в Душники-Здруй (Полша).

Заради създалата се ситуация около карантинирането на българския отбор, тя беше единствената ни представителка, която взе участие в състезанието.

Биатлонистката от Троян сбърка два пъти при четирите си посещения на стрелбището и завърши на 8-ма позиция в крайното класиране.

Моника Хойниш-Старенга от Полша сбърка само веднъж и спечели златото в класическата дисциплина на родна земя. Призовата тройка допълниха Анастасия Меркушина от Украйна с чиста стрелба и рускинята Лариса Куклина с една наказателна минута.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vladimir Iliev (@vladimir.iliev87)

Три добавени минути заради грешки в стрелбата наредиха Владимир Илиев 17-и в крайното класиране на дисциплината 20 км при мъжете.

Световният вицешампион тръгна перфектно с нули и отлично бегово време след първите две влизания на рубежа, но после грешни изстрели го отпратиха назад в класирането, на 3:21,1 мин. след победителя.

Другият българин Владимир Оряшков също направи три грешки в стрелбата и завърши на 82-ро място с изоставане от 8:02,1 мин.

Шампион сред стартиралите 146 състезатели стана латвиецът Андрейс Расторгюйерс с 1 грешка, пред норвежците Ерленд Бьонтегард и Ендре Щрьомсхайм с по две наказателни минути.

В петък еврошампионатът в Полша продължава със спринтовете от 11.30 ч. за жени и от 15 ч. българско време за мъже.

В събота са преследванията, а в неделя смесените щафети.

Заради здравните мерки България участва само с трима състезатели на първенството.

Подобни статии

Top