Миленко от Шекера остава в ареста за убийството на жена си Сийка

Рангелов пребил жена си до смърт пред очите на децата им

47-годишният Миленко Рангелов, който преби до смърт жена си Сийка Ангелова в пловдивската Шекер махала, остава в ареста. Това реши днес състав на Окръжния съд в Пловдив, председателстван от съдия Силвия Цанкова.

Миленко бе изправен пред съда днес по искане на окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съдебната зала стана ясно, че мъжът системно пребивал жена си и деветте им деца. Във фаталния ден той пребил до смърт 39-годишната Сийка, като я налагал с юмруци и ритал пред очите на децата. В крайна сметка жената починала от нараняванията си, а децата подали сигнал на спешния телефон 112 около полунощ.

Пристигналите на място медици установили, че жената е в безпомощно състояние и с множество наранявания. Направената съдебно-медицинска експертиза по-късно доказала, че Сийка е пребита до смърт.

По данни на разследващите първоначално Миленко не признавал, че той е убил жена си, с която живеели на семейни начала. Впослествие обаче си признал всичко и бил задържан.

Днес съдът го остави в ареста с мотива, че има достатъчно събрани доказателства, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Освен това, според съдия Цанкова, има опасност Рангелов да извърши и друго престъпление.

Припомняме, че имената на Сийка и Миленко нашумяха, след като двамата налагаха с прът и камъни двама униформени, които издирвали на адреса им избягало със сина им момиче.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд.

Снимката е илюстративна: Съдебна палата

Подобни статии

Top