Миленко от Шекера отива на съд за убийството на жена си Сийка

Миленко Рангелов, станал известен с побоя над пловдивски полицаи, преби до смърт 39-годишната си жена

48-годишният Миленко Рангелов от пловдивската Шекер махала отива на съд заради убийството на 39-годишната си жена Сийка Ангелова миналия октомври. Това съобщиха от Окръжна прокуратура – Пловдив, откъдето са внесли в съда обвинителен акт спрямо Рангелов за това, че на 20.10.2020 г.,  умишлено е умъртвил Сийка, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин.

Миленко от Шекера остава в ареста за убийството на жена си Сийка

Миленко живеел живеел със Сийка на семейни начала в продължение на 20 г. Те имали девет деца. С повечето от тях живеели в едно домакинство в Шекера.  Рангелов редовно употребявал алкохол, като ставал агресивен, след като си напие и започвал да бие жена си. Поради тази причина, Сийка се преместила да живее при майка си през 2019 г. От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна защита, която забранявала на Рангелов да доближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото насилие спрямо нея. След известно време обаче Сийка отново се върнала да живее при Миленко и децата им.

45-годишен е арестуван за убийството на майката на 9 деца в Шекера

На 20 октомври 2020 г., обвиняемият, още от сутринта започнал да пие и да бие Сийка.  През деня той многократно пребивал жената, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но баща й не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание. Към 22:30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари само констатирали смъртта на Сийка. Полицията задържала Миленко.

Откриха мъртва жена в Шекера, случаят се разследва

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, убитата Сийка Ангелова е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Миленко Рангелов остава в ареста заради зверското убийство на жена си Сийка

Миленко е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и понастоящем се намира в затвора.

Убитата жена в Шекера е Сийка, с мъжа си Миленко нападнаха униформени през април

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Семейството роми, нападнали полицаи в Шекера, се сдоби с обвинения

Припомняме, че Миленко Рангелов и жена му Сийка станаха известни с това, че налагаха с прът и камъни двама униформени, които издирвали на адреса им избягало със сина им момиче.

След побоя над полицаи: Пуснаха под гаранция Сийка от Шекера, Миленко остава зад решетките

Снимката е на Съдебна палата – Пловдив

Подобни статии

Top