Миленко Рангелов се хвалел пред другари по чашка, че биел жена си Сийка

Рангелов отново застана пред съда днес за убийството на жена си

Обвиненият в убийството на жена си Миленко Рангелов често се хвалел пред другарите си по чашка в кварталното барче в Шекера, че редовно бие жена си Сийка. Това разказа в съдебната зала днес неговият комшия Огнян.

Пред съда той обясни, че бил комшия на Миленко и семейството му. В деня преди да се установи смъртта на 39-годишната Сийка, която имала 9 деца, двамата с Миленко били в барчето на тяхната улица. По думите на собственика на барчето Самуил Самуилов, то било на 60 метра от къщата на семейството. Огнян и Миленко седнали да пият, като Миленко се похвалил, че е станал още в 4 часа и е започнал да пие уиски. В барчето пил бира и си тръгнал. Малко по-късно дошла едната от дъщерите му и му купила 200-грамово патронче с водка.

Миленко от Шекера отива на съд за убийството на жена си Сийка

Огнян обави, че на другия ден го събудили и му казали, че жената на Миленко е починала. Той излязъл от къщи и видял, че пред къщата на съседа му има полиция и линейка. Влязъл в двора, но полицаите не го допуснали до къщата. Въпреки това Огнян видял мъртвата жена, но помислил, че спи. По думите му тя била посинена над лявото око.

Мъжът обясни още, че нямал представа, че Миленко е в съседната стая и спи. По-късно видял, че дошла друга патрулка и полицаите го извеждат от къщата. Междувременно със събралите се съседи запалил огън пред дома на починалата жена. Така правели в махалата, когато някой напуснел този свят, обясни пред съда свидетелят. Той разказа още, че е чул слухове, че жената не е починала от побой, а от болестта си. От доста време тя не излизала от къщи, тъй като била с инсулт.

В съдебната зала беше разпитан и собственикът на барчето Самуил Самуилов, който потвърди, че Миленко е изпил една бира. По думите му обаче Рангелов изпил бирата отвън набързо и си тръгнал.

Разпитан беше и зетят на Рангелов, който живеел с дъщерята на Сийка – Лалка. Той беше категоричен, че не поддържал връзки със семейството на жена си и не знаел какви са им отношенията.

Фалстарт на делото срещу Миленко Рангелов, пребил до смърт жена си Сийка пред децата им

На 6-ти януари предстои ново заседание по делото. На него ще бъдат прочетени показанията от досъдебното производство на един от свидетелите, който е трудноподвижен и няма как да присъства в залата. Очаква се тогава да присъстват също две от близките на починалата жена. Ако това не стане, съдът ще прочете и техните показания от досъдебната фаза.

Все още Миленко Рангелов не е давал показания и вероятно това ще стане също на следващото заседание, когато се очаква да се стигне до пледоарии и евентуална присъда.

Припомняме, че според обвинението Миленко живеел живеел със Сийка на семейни начала в продължение на 20 г. Те имали девет деца. С повечето от тях живеели в едно домакинство в Шекера. Рангелов редовно употребявал алкохол, като ставал агресивен, след като си напие и започвал да бие жена си.  На 20 октомври 2020 г., обвиняемият, още от сутринта започнал да пие и да бие Сийка. През деня той многократно пребивал жената, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се опитала да й помогне, но баща й не й позволил. От побоя, продължил няколко часа, жената изпаднала в безсъзнание. Към 22:30 ч. бил подаден сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари само констатирали смъртта на Сийка, а полицията задържала Миленко.

Убитата жена в Шекера е Сийка, с мъжа си Миленко нападнаха униформени през април

Според заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза, убитата Сийка Ангелова е имала множество травматични увреждания по главата, тялото и крайниците. Причината за смъртта й е остра кръвозагуба с излив на кръв в коремната кухина, вследствие на разкъсване на вътрешни органи от силен удар с юмрук или крак.

Миленко е обвинен в умишлено убийство, като предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото. Адвокатката му Деница Чингарова обаче ще пледира за убийство по непредпазливост.

Подобни статии

Top