Милев загуби драматично финала при юношите, Янева е трета при девойките на Пловдив Къп - DC news

Милев загуби драматично финала при юношите, Янева е трета при девойките на Пловдив Къп

Янаки Милев получи специална торта за влизането си в пълнолетието, както и покриване на всички разходи за участието му на „Ролан Гарос“

Янаки Милев спечели второ място при юношите, а 15-годишната Елизара Янева е трета при девойките на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години „Пловдив къп“. Състезанието е от първа категория на календара на ITF. Надпреварата се проведе за 18 година на кортовете на ТК Локомотив. В нея участваха състезатели от 26 държави.

Във финалната среща при юношите Янаки Милев отстъпи в изключително драматичен финал с 6:4, 3:6, 5:7 от Мартин Ландалусе от Испания. Милев имаше мачбол при 5:4 в третата решителна част, но не успя да го спечели.

Преди този мач Милев постигна четири впечатляващи победи на турнира. Той елиминира №1 в схемата и №17 в световната ранглиста за юноши Жил Байли от Белгия, №4 в схемата Озан Козак от САЩ, №8 в схемата Борис Згола от Полша и Аман Далия от Индия.

Наградите на призьорите връчиха д-р Георги Крумов – председател на ТК „Локомотив“ и зам. председател на УС на БФТ и Петър Зехтински – началник отдел Спортни и младежки дейности в Пловдив.

Днес Янаки Милев става на 18 годишна възраст. По този повод от ТК „Локомотив“ подариха на Милев специално приготвена торта.

За великолепното си представяне от фирма ХЕС пък ще поемат всички разходи на Милев и треньора му за предстоящото участие на „Ролан Гарос“ и подгряващата надпревара преди него.

15-годишната Елизара Янева също се представи великолепно и завърши на трето място при девойките. На полуфиналите Янева отстъпи с 2-6, 0-6 от водачката в схемата и №3 в световната ранглиста София Костулас от Белгия. Преди този мач талантливата българка постигна три последователни победи.

Подобни статии

Top