Милко Калайджиев: Не очаквах да има толкова много хора на рождения ден в Пловдив

Няма музика в тази COVID-обстановка, едно сиво ежедневие и толкова, притеснен е фолкпевецът

„Не съм бил наясно, че ще има толкова много хора“. Това каза в интервю за bTV тази сутрин фолкзвездата Милко Калайджиев по повод злополучното корона парти в Пловдив, където бяха глобени 55 души. Самият певец също има съставен акт от полицията.

„За неспазена дистанция ме глобиха. Полицаите казаха, че до 300 лв. е акта, а колко ще излезе, не знам“, посочи Калайджиев.

„Ние сме приятели от много години с Митко и бях поканен от цялото семейство на партито. Силно казано парти, защото не съм очаквал да има толкова много хора“, обясни той. И разказа, че присктигнал на партито към 19.30 като се учудил, че в заведението има толкова много хора. Отначало присъстващите били пръснати по масите и на дистанция, но после дошли още гости.

„Цялото нещо стана около 8 и половина. Аз мислех даже скоро да си тръгна, изпях 3-4 песни, но мислех вече да си тръгвам“, каза певецът. По думите му полицаите дошли, казали на всички да останат по масите си и до 23.30 ч. писали актове.

Той поясни, че много от присъстващите познавал от години. Затова не можел да им откаже, когато го молели да изпее песен за поздрав на рожденика. Така Калайджиев изпял една италианска, една гръцка и една българска песен, но когато дошли полицаите, той вече бил седнал на масата си.

„На снимката, на която сме с един от гостите, един човек ни снимаше и той го е правел на живо. Аз не го познавам този човек, но мисля, че тенденциозно го е пуснал това нещо„, смята певецът.

Категоричен е, че досега е спазвал правилата.

„Разбира се, че ги спазвам правилата. От края на октомври нямам участия, няма къде да пеем. Нашето ежедневие не е чак толкова интересно. Няма къде да ходиш в малкия град – стоиш си вкъщи и това е. Стана много студено, напоследък всеки ден ходех до язовира, за да гледам какво е нивото и дали няма да стане някоя беля“, обясни Милко Калайджиев.

„Да, нарушил съм правилата, които са в България в момента, съжалявам за това нещо, но не съм очаквал, че ще има толкова много хора“, извини се фолкзвездата.

„Няма музика в тази COVID-обстановка, едно сиво ежедневие и толкова“, притеснен е певецът. Той разказа, че в началото на декември е направил една народна песен със своя колежка, която вече се върти по медиите.

„Имам още една нова песен от края на октомври, но още не съм я пуснал, защото, като не можеш да я представиш на хората, тя не може да стане хит. Имам опит с една такава песен от предишната карантина“, сподели Калайджиев.

На въпрос дали ще се ваксинира, той каза, че още не е решил, тъй като тепърва у нас влизат нови и нови ваксини.

Попитан дали би приел покана да отиде на парти оттук нататък, певецът отговори: „Ще питам колко хора са най-напред. Ако са десет човека и не са в отворено заведение, ако е у тях в хола – да“.

Подобни статии

Top