Мими Христова спечели броз за България от Световната купа в Белград - DC news

Мими Христова спечели броз за България от Световната купа в Белград

Българката тушира рускинята Вария Кузнецова в кат. 65 кг, София Георгиева остана пета до 68 кг

Мими Христова тушира рускинята Мария Кузнецова във финала за 3-5 място на категория до 65 кг и спечели трети медал за България на световната купа по борба в сръбската столица Белград.

Кузнецова е двукратна бронзова медалистка от европейски първенства и двукратна победителка на престижния турнир „Иван Яригин“. Тя започна отлично мача и след като поведе с 2:0 в първата част, рускинята събори Христова на тепиха за още четири в началото на втората.

Европейската шампионка обаче отговори подобаващо. Първо тя намали на 2:6, след което от своя страна натисна рускинята на тепиха в последните секунди за 6:6 и предимство. За разлика от Кузнецова обаче, Христова прикова умело съперничката си за туш.

София Георгиева остана на пето място в категория до 68 кг, след като отстъпи с 2:13 на рускинята Ханъм Велиева в схватката за 3-5 място. Велиева натрупа рано преднината си срещу Георгиева и я дублира с технична хватка във въздуха през втората част. В крайна сметка действащата европейска шампионка затвори срещата с техническо превъзходство и остави българската националка на пета позиция при 68-килограмовите.

До момента България има злато и два бронзови медала от световната купа:

злато – Юлияна Янева, 72 кг
бронз – Миглена Селишка, 50 кг
бронз – Мими Христова, 65 кг

Подобни статии

Top