Министър Бозуков обеща обезщетения за градушката в Пловдивско - DC news

Министър Бозуков обеща обезщетения за градушката в Пловдивско

Причина за забраната за изстрелване на ракети е била заради транспортен съюзнически самолет

Около 13 часа земеделският министър Христо Бозуков пристигна в село Ръжево Конаре, което е едно от най – пострадалите близо 15 пловдивски села след силната градушка в събота вечерта. Хората там протестират заради утнижената им продукция и искат отговор на въпроса кой е забранил изстрелването на противоградни ракети, информира Радио Пловдив.

Министър Бозуков обеща на земеделските производители обезщитения в най-голям размер за унищожената продукция. „Във възможно най-кратък срок направете заявленията си по общинските служби, за да бъдат направени по- бързо протоколите за щетите“.

За осигуряване на обезщетенията ще се търси и помощ от Европа, заяви още министърът.

Той поясни, че причина за забраната за изстрелване на ракети е била заради транспортен съюзнически самолет, който се е намирал в обсега на евентуалния прицел на ракетите.

Уtре министър Бозуков ще се срещне с представители на въоръжените сили, за да се запознае в подробности за причините.

Припомням, че днес започва огледът и описът на щетите след природното бедствие, засегнало десетки земеделски производители.

Бедствието засегна десетки земеделски производители в Пловдивска област. Пострадали са производители от Ръжево Конаре, Стряма, Белозем и др. Земеделците бяха категорични, че ако държавата не се намеси адекватно, ще затворят магистралата по примера на гръцките си колеги. „

Подобни статии

Top