Министър Десислава Танева открива АГРА, Винария и Фудтех

Мегафорумът се открива в 11.30 ч.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие VI-я Мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване, който се състои от четири специализирани изложби: АГРА, Винария, Фудтех и Вкусове от Италия. Той се провежда в Международен панаир – Пловдив. Откриването ще бъде от 11:30 ч. в палата 6 на панаира.

Мотото на форума тази година е: „Как високите технологии променят пътя от нивата до трапезата“.

На мегафорума ще участват близо 650 фирми от 30 държави, а над 170 ще са браншовете, които ще бъдат представени.

Промените в климата са основен акцент на деловата програма в рамките на изложбите АГРА, Винария и Фудтех. Представители на научни институти и на бизнеса ще търсят модели за справяне с проблема.

Кръгла маса на тема ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с  климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари. Председателят на Селскостопанската академия  проф. д-р Мартин Банов ще представи доклад „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика,  научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“. Ще бъдат презентирани практики за устойчиво земеделие, растителна селекция, намаляванет на екологичния отпечатък в животновъдството. Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия  ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие – решение за промени в климата“.

1 2

Подобни статии

Top