Министър Горанов: Правителството няма да подава оставка (ВИДЕО)

Тези, които настояват няколко месеца преди редовните избори да вкараме страната в политически катаклизъм, без да дават алтернатива на сегашното управление, не мислят за доброто на българската държава, коментира той

Правителството няма да подава оставка. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, който днес е на посещение в Пловдив. По думите му точно в този момент, когато правителството е получило стопроцентова легитимация и България е приета в чакалнята на еврозоната, не се приемат за легитимни исканията за смяна на правителството.

Левицата според мен не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата и не сме видели по-добри идеи от тези, които ние изпълняваме през последните години в нашата управленска програма„, поясни Горанов.

Американската демокрация е една от най-старите в света и това, че те утвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки е нещо, което и ние споделяме„, коментира и позицията на американското посолство финансовият министър.

Какво още каза той за протестите, за състоянието на държавата и предизвикателствата пред нея, включително в контекст на епидемията от коронавирус.

Тази епидемия излезе по-коварна, отколкото се очакваше в началото. Имаме още много задачи да решаваме и тези, които настояват точно сега, няколко месеца преди редовните избори, да вкараме страната в политически катаклизъм, без да дават алтернатива на сегашното управление и без да минем през легитимни избори, не мислят за доброто на българската държава.“

 

Публикувахте от DCnews Новини от Пловдив и региона в Вторник, 14 юли 2020 г.

Подобни статии

Top