Министър и еврокомисар пристигат в Раковски

Откриват второто издание на „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018“

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов и еврокомисарят  комисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел  ще открият второто издание на  „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018“.

На официалното откриване на изложението ще присъстват още евродепутатът Владимир Уручев, кметът на община Раковски Павел Гуджеров, народни представители, общински съветници.

Събитието ще се проведе днес и утре в Раковски на пазар за живи животни в кв. Секирово. На изложението ще бъдат представени млади животни – говеда, биволи, кози и овце от млечни и месодайни породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета.

По време на „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018“ са предвидени демонстрации на съоръжения, използвани в животновъдството, доклади, дегустации на фермерски храни и разбира се – много музика.

Целта е по интересен начин да бъдат представени пред фермерите и обществеността постиженията в селекцията и репродукцията.

Фестивал на селската кухня

Кметът на община Раковски  Павел Гуджеров  ще внесе колорит на Фермер Експо Раковски 2018 с провеждането на Фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера“. Фестивалът ще събере на едно място 17 читалища от област Пловдив, за да демонстрират местни кулинарни и фолклорни традиции.

1 2

Подобни статии

Top