Министър Кралев и президентът на AIBA Умар Кремльов откриха 72-ото издание на купа „Странджа“

Мелис Йонузова с първа българска победа, утре на ринга се качва и асеновградчанката Станимира Петрова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заедно с президента на АИБА Умар Кремльов и шефа на БФ Бокс Красимир Инински откриха официално 72-ото издание на международния турнир купа “Странджа”. Над 300 боксьори от 35 страни ще вземат участие в надпреварата, която започна днес следобед и ще се проведе до събота в зала “София”.

“Благодаря на всички, които са тук днес, за да участват в най-стария международен турнир в Европа. В тези трудни времена се радваме, че можем да приемем 72-ото издание на купа “Странджа”. Пожелавам късмет на всички участници”, каза при откриването Красимир Инински.

“Да организираш подобно състезание, с над 300 боксьори от 35 държави, е огромно предизвикателство, на фона на пандемията и обстановката в цял свят. Това показва отличната работа, която вършат във федерацията ни по бокс. Убеден съм, че всички ще останат доволни и мерките, които са взети за безопасност, са на най-високо ниво. Пожелавам късмет на всички участници, както на турнира, така и по пътя към олимпийските игри”, сподели от своя страна министър Красен Кралев.

Президентът на АИБА Умар Кремльов отличи организацията на турнира. Той беше награден от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински с почетен плакет в знак на благодарност за подкрепата, която Кремльов оказва за развитието на бокса в страната.

В първата среща с българско участие от програмата на турнира Мелис Йонузова се наложи над Анна Джени от Швейцария с пълно съдийско единодушие. Така тя се класира за 1/4-финалите в кат. до 69 кг., където в четвъртък ще се изправи срещу представителката на Турция Сърменели. Тя се наложи с неединодушно решение над Сонвико (Франция).

Утре (23.02) на ринга в зала “София” ще се качат други 15 наши представители, сред които бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 г. Радослав Панталеев и световната шампионка при жените от 2014 г. и двукратна носителка на купа „Странджа“ Станимира Петрова. Сесиите са от 11.00, 14.00 и 18.00 часа.

Снимки: БФБокс

Подобни статии

Top