Министър Нено Димов и патриотите с проект за облагородяване на Пловдив

Проектът е стъпка към озеленяване и подобряване качеството на въздуха в Пловдив

Министърът на околната среда и водите Нено Димов официално ще даде  старт на проекта, финансиран от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в район „Южен“ в Пловдив.

Министър Димов ще бъде в областния град заедно с депутата от ПГ „Обединени патриоти“ от квотата на ВМРО и областен координатор на партията в Пловдив Александър Сиди.

Проектът предвижда ремонт и озеленяване на междублокови пространства в града. Началото е от улица „Димитър Талев“ до блок 11-22.

Патриотите от ВМРО припомнят, че именно  Пловдив беше обявен преди години за един от най-замърсените градове в България.

С общите усилия на общинските съветници и кмета на район „Южен“, който е и председател на ВМРО – БНД в града под тепетата — Борислав Инчев, бяха задвижени и реализирани редица проекти, които да подпомогнат усилията на МОСВ за справяне с проблема.

След дългогодишно бездействие по темата от страна на общината и след сериозната работа на ВМРО – БНД в тази посока, администрацията все пак задвижи програмата.

Първата копка на фитнес площадка, която ще бъде реализирана съвместно със Сиди и министър Димов, е свързана именно с облагородяване на междублоковите пространства.

Това е и първа и основна грижа не само за добрата визия, но и стъпка към озеленяване и подобряване качеството на въздуха и на живот в Пловдив.

Подобни статии

Top