Министърът на иновациите и растежа връчи първия сертификат клас А за 2023 г. за инвестиция в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Министърът на иновациите и растежа връчи първия сертификат клас А за 2023 г. за инвестиция в Асеновград (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ще бъдат открити 125 работни места в града

От 2 август 2022 г. до края на 2022 г. Министерството на иновациите и растежа (МИР) е изплатило близо 19 млн. лв. за насърчителни мерки във връзка с изпълнението на сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) инвестиционни проекти. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев в Асеновград. Той бе там, за да връчи първия за годината сертификат клас А, издаден по реда ЗНИ, на компанията „Амер Спортс България“ ЕООД.

„Когато влязох в кабинета на Министерството, заварих 0 лв. изплатени за насърчителни мерки по инвестиционни проекти. В максимално кратък срок успяхме да се активираме и да изплатим на ключови работодатели 19 млн. лв. за пет месеца“, заяви Пулев.

Министър Пулев връчи сертификата на изпълнителния директор на компанията Ивайло Петров. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света и е част от Тракия икономическа зона. Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Завод за производство на ски“ в Асеновград на стойност 10.7 млн. лв., където ще бъдат открити 125 нови работни места.

 

„Вие сте сертификат номер 18, който подписвам от стъпването ми в кабинета на Министерството на иновациите и растежа. Надявам се да повлечете крак и да увеличим нивото на инвестициите“, каза Пулев при връчването. МИР ще изплати близо 900 хил. лв. за инфраструктура в района на завода. На събитието присъстваха още кметът на Асеновград Христо Грудев и представители на Тракия икономическа зона.

1 2

Подобни статии

Top