Министърът на културата пусна ново ВИДЕО от кабинета си - DC news

Министърът на културата пусна ново ВИДЕО от кабинета си

Атанасов обеща да споделя всяка седмица по едно видео

Министърът на културата Атанас Атанасов пусна ново видео от кабинета си, след като видеообръщение в личния му профил във Фейсбук предизвика множество реакции сред обществото и най-вече сред културните среди.

Камен Донев: За имения си ден културният министър да направи ново видео и да се хвърли от прозореца

„В петък Министерството на културата произведе голяма новина – 30,4 млн. лева за Национален фонд „Култура” са отворени за кандидатстване“, казва министърът.  По думите му обаче тази тема е привлякла само 12 споделяния във Facebook.

„Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата „Култура” отново е на дневен ред“. Това казва в ново видео министърът на културата Атанас Атанасов.

Видео на министъра на културата разпали коментари за… културата на министъра

„Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата култура да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм”, обясни Атанасов.

След това министърът обясни какво е свършило неговото министерство за първите 100 дни управление.

„100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”. 12 млн. за българските музеи, въпреки лъжите на опозицията. Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване на работата по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 млн. извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен театър. Това са само някои от нещата, които постигнахме“, уточнява Атанасов.

Той посочи, че всяка седмица ще споделя ново видео. А следващата седмица ще разкаже повече за Национален фонд „Култура“.

Източник: DarikNews
Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top