Министърът на транспорта открива международното изложение TRUCK EXPO 2021 в Пловдив

Повече от 150 експоната ще бъдат изложени на откритите площи в Пловдивския панаир

Международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2021 ще отвори врати днес  в Пловдив, на откритите площи на територията на Международния панаир. Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията  Георги Тодоров ще пререже лентата на дълго чаканото събитие в тежката автомобилна индустрия.

Изложението ще бъде открито в 11.00 ч. пред Палата №6.  От 12:00 ч. ще бъдат наградени победителите в състезанието FuelRace’21 по икономично и ефективно шофиране на Volvo Trucks България.  в 14.30 ч. лентата на изложението ще пререже министър Тодоров пред Палата №6.

TRUCK EXPO е най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия. Участват всички водещи автомобилни производители, производителите на ремаркетата и полуремаркетата, фирми за хидравлични системи за товарни автомобили, сервизно оборудване, резервни части и др.

На откритите площи на територията на Международния панаир от 10-ти до 12-ти юни ще бъдат изложени повече от 150 експоната на водещите производители на камиони, автобуси, лекотоварни автомобили и специализирани превозни средства, които вече са нетърпеливи да ги покажат пред публиката. Изложителите са повече от 50 и представят над 100 световни бранда в сектора на товарните превози, а един от посетителите ще получи невероятният шанс да гледа на живо старт от състезанията от Формула 1 на 1-ви август в Будапеща, Унгария.

Изложението се организира от Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

„Готвим се активно за откриването на изложението и провеждането му по най-добрия начин, разказват от  „Върху 20 000 кв.м. изложбени площи и тест драйв зона, индустрията ще покаже най-новите си модели, системи и оборудване, с фокус върху иновативните и устойчиви концепции за мобилност. Ще представим над 20 премиери за България, което е голямото постижение на производителите в тази трудна за целия свят година. Но всички ние сме убедени, че технологиите в мобилността ще ни придвижат по-нататък, преодолявайки последствията от пандемията“, подчертават от ААП.

Предварително регистрирани са посетители от 15 държави. Те ще могат да разгледат отблизо и да тестват най-новите автомобили на BMC TRUCKS, CITROEN, DAF, DODGE, FORD TRUCKS, HONDA, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, MITSUBISHI, OPEL, OTOKAR, PEUGEOT, PIAGGIO, RAM, RENAULT, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS. Палитрата от продукти и услуги за сектора допълват водещите производители на ремаркетата и полуремаркетата WIELTON, SCHMITZ CARGOBULL, KRONE, OTTO TRAILER, фирми за хидравлични системи за товарни автомобили, сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, както и финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

Отново акцент ще бъде потребителското изживяване с традиционния тест драйв на най-новите модели,

както и с много нови услуги за професионалната публика и атракции за семейства и фенове на тежките машини. На щандовете на изложителите ще бъдат организирани многобройни игри, томболи и изненади за посетителите на изложението. Но за един от тях TRUCK EXPO 2021 ще се превърне в най-щастливия му ден, защото ще има шансът да спечели голямата награда – да гледа на живо старт от Формула 1 от трибуната на пистата „Хунгароринг“ в Будапеща, Унгария. Организаторът ААП поема билет General Admission, трансфер от/до пистата за всички дни на състезанието, транспорт, нощувки, екскурзоводско обслужване на български език, медицинска застраховка, всички пътни, гранични и туристически такси. За участие в томболата е достатъчно посетителите да попълнят отрязъка от анкетната карта и да я пуснат в обособените за целта места.

Подобни статии

Top