Министерството на икономиката дава пари на Община Пловдив - DC news

Министерството на икономиката дава пари на Община Пловдив

Средствата в размер на 1.02 млн. лева за са изграждане на част от улица „Владая“ и връзка с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“

Правителството одобри финансиране в размер на 1.02 млн. лева на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите и така от бюджета на Министерството на икономиката на Община Пловдив ще бъдат предоставени средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура, съобщиха от Министерски съвет днес.

В случая става дума за част от улица „Владая“ и връзка с бул. „Марица“ по плана на Многофункционална зона „Изток“. Пътят стига до границите на имота, в който ще се изпълнява сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект на „БТЛ Индъстрийз“ АД – „Изграждане на фабрика за производство на електронна медицинска техника“.

Изграждането на новата инфраструктура е от съществено значение за създаването на условия за бъдещи потенциални инвеститори, за усвояване на територията около посочения обект, а именно – свързващи пътни връзки, допълващи транспортната, логистичната и комуникационна достъпност на зоната около ул. „Владая“ и в това число прилежащата Източна икономическа зона на Пловдив.

Подобни статии

Top