Министрите Радев, Нанков и Московски подадоха оставки

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Министрите Радев и Нанков дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет, на който заявиха, че тримата са депозирали оставките си и понасят политическата отговорност като ръководители на трите министерства, които имат отношение към трагичния инцидент в Своге. Министър Московски не присъства на брифинга, тъй като е в болничен.

Нанков заяви, че са хора с морал, затова понасят тази отговорност, която носят като ръководители на трите министерства, които имат касателство по трагичния инцидент.

Валентин Радев, вътрешен министър: „Така постъпваме в политическа партия ГЕРБ, ние носим политическа отговорност, поставени сме на тези позиции да свършим определена работа. След като се случи този инцидент без да имаме персонална вина, но очевидно министерствата не са били в това състояние, че да ни предпазят от такава трагедия. 

Радев заяви още, че са събрали всичко необходимо по случая и са го предали на следствие и прокуратура. „Така всичко да е на светло и всички да сте наясно какво се случва. Така постъпихме, мисля, че е правилно“, допълни Валентин Радев.

„Ние очевидно не сме организирали работата в министерствата, за да се случи този инцидент, който преля чашата. Трудно ще го обясним, единственият начин да го обясним от сега, преди органите да кажат кое е виновен – ние политическа отговорност казваме – ето ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставка“, каза още Радев.

По рано днес премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри, отговорни за катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души.

Подобни статии

Top