Мир, любов и семейството да е заедно за празника, искат децата от дядо Коледа (СНИМКИ)

Малчуганите вече не искат подаръци за себе си

„Скъпи Дядо Коледа, тази година искам нещо, което няма да е за мен, а за всички деца по света. Донеси разум, мъдрост и доброта на възрастните, за да стане светът по-добро място. Пожелавам си да няма гладни деца. Нека няма война, нека всяко дете да има шанс да живее в мир и любов. Знам, че желанието ми е трудно изпълнимо, но ние децата винаги вярваме в чудеса“.

Това е написала малката Дима Стоилова от Кърджали до белобрадия старец. Писмото е изпратено надлежно облепено с марки до Дядо Коледа през Български пощи и със сигурност ще стигне до него, разказа пред DCNEWS Диана Ранчева, ръководител на отдел в Български пощи – Пловдив.

„Тази година ни направи впечатление, че имаше няколко писма, в които децата не искат нищо за себе си като подарък“, обяснява Ранчева, която всяка година се грижи за това писмата на децата да получат отговор от добрия старец. По думите й други деца пък не искат нищо за себе си, а само цялото семейство да бъде заедно навръх празника.

Например 10-годишната Яна Петрова от Тополовград е написала, че любимият й празник е Коледа, тъй като на него се събира цялото й семейство заедно и носи много щастие и усмивки. Тя споделя, че за жалост животът е много забързан и няма как хората да отделят време един за друг. „Отдавна вече не е традиция семейството да се събира на вечеря и да разказваме за това как е минал денят. За съжаление модерните технологии са окупирали живота на децата и възрастните“, обяснява момичето. Яна не иска тази година играчки и скъпи джаджи, а да няма нито един гладен човек по света в навечерието на коледните празници. „Колкото и банално да звучи, да няма войни по света и всяко дете да бъде със семейството си за Коледа. А за себе си искам да имам братче или сестриче“, допълва момиченцето.

1 2 3

Подобни статии

Top