Мирела Демирева остана 12-а в Токио

Съжалявам, ако съм ви разочаровала, заяви българката

Българската състезателка Мирела Демирева завърши на 12-о място във финала в скока на височина на Олимпийските игри в Токио. За сребърната ни медалистка от Рио де Жанейро през 2016 година височината от 1.96 метра се оказа непреодолима.

Нашето момиче успя да се класира сред най-добрите за финала, но днес не успя да покаже най-доброто, на което е способна.

Както в квалификацията, така и в битката за медалите Мирела Демирева имаше критични моменти. Тя преодоля от втория опит 1.84 метра, след това нямаше никакви проблеми с 1.89 метра, но на 1.93 трябваше да скача три пъти.

За съжаление, следващата височина се оказа последната за нея – 1.96 метра.

Тя записа лично постижение за сезона от 1.95 по време на квалификациите в четвъртък. С отпадането на Демирева приключи и българското участие в леката атлетика, където нашите състезатели не успяха да стигнат до медал, но се представиха достойно.

„Наистина опитах. Щастлива съм, че съм тук, не съм вдигала такива височини от 2019, отново скачам, затова съм радостна“, сподели Мирела Демирева пред БНТ.

„Благодаря на всички, съжалявам, ако съм ви разочаровала. Бях тук, скачах, Олимпиадата е страхотно преживяване, обичам леката атлетика и продължавам да работя, защото знам, че мога да дам още“, каза през сълзи състезателката ни в скока на височина.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top