Мирела Демирева с първи успех в Диамантената лига (СНИМКИ И ВИДЕО)

В Рабат „диамантената“ българка сложи край на 45-те поредни победи на Мария Кучина-Ласицкене, Габриела Петрова е четвърта

Мирела Демирева победи в скока на височина на турнира от Диамантената лига в мароканската столица Рабат със 194 см. С това българката прекърши тригодишния устрем на непобедимата рускиня Мария Кучина-Ласицкене, която досега имаше 45 поредни победи, включително и световна титла.

Мирела направи отново отлично състезание, като преодоля от раз 185 см, 190, 194. Това се оказа напълно достатъчно за първата й диамантена победа. След като вече се видя победителка, Мирела опита и 202 см, които този път останаха непокорени.

В същото време непобедимата рускиня Мария Кучина-Ласицкене бе неузнаваема и скочи само 185 и 190 см и „катастрофира“ на 194 см. С това тя остана трета в класирането.

Втора се нареди украинката Юлия Левченко, която премина 194 см от втори опит и отпдана на 197 см.

С този си успех Мирела продължава да е втора във временното класиране в дисциплината за Диаманетната лига с 34 т., а води Ласицкене с 38.

На 20-21 юли Демирева ще участва на балканското първенство в Стара Загора.

Възпитаничката на Локомотив (Пловдив) Габриела Петрова също участва в Диамантената лига в Рабат и направи много силно състезание, като завърши на четвъртото място в тройния скок. В Мароко българката преодоля 14,40 метра в шестия опит и това определи крайното й класиране. Постижението повтаря най-добрия ѝ резултат за сезона. Петрова остана само на 2 см от място в тройката.

Американката Тори Франклин зае тази позиция с 14,42. На второ място се класира Кимбърли Уилямс от Ямайка с 14,47 метра. Убедително победителка в състезанието от Диамантената лига в Рабат стана колумбийката Кетърин Ибаргуен с внушителните 14,96 метра.

Подобни статии

Top