Мирно шествие и бдение със свещи „Солидарност с Украйна” в Пловдив

Участниците в шествието ще отправят молитва за всички страдащи от войната в Украйна

Мирно шествие и бдение със свещи „Солидарност с Украйна” ще се състои тази вечер от 19.00 до 20.30 ч. в Пловдив. Шествието ще тръгне от „Часовника” на Централна поща, ще премине през Главната, Джумаята, Градинката на Джумаята и ще стигне до „Успение на Св. Богородица” в Стария град.

Мирното шествие и бдение ще отправи молитва за всички украински цивилни по мазетата, метрото и бомбоубежищата, за всички невинни жертви, за милионите бежанци, принудени да напуснат страната си, за всички украински войници и доброволци.

Молитвите в бдението ще бъдат отправени и за душите на всички заблудени и наивни поддръжници на Путин, които не знаят за войната, заради цензурата в Русия или знаят, но си затварят очите и като под хипноза, отказват да признаят едно реално зло, да се разграничат от него и да спрат да повтарят опорки за „бандеровците” и „азовците”.

Поддръжниците на Путин не разбират, че не отмъщението е начин за справедливост. Не разбират и това, че пропорционално разрушенията и убийствата за последните 30-тина дни са абсолютно престъпление против човечеството. Дано Бог им прати светлина, за да може час по-скоро да има мир!

Организаторите – от Украинско-българско сдружение „Пловдив“, призовават пловдивчани да присъстват на шествието и бдението със свои приятели, роднини и децата си.

Подобни статии

Top