Мирно шествие в подкрепа на Украйна в Пловдив

Организатори са от украинската общност под тепетата

Мирно шествие в подкрепа на Украйна ще се проведе днес следобед – от 14.00 до 15.30 ч., в  Пловдив. Организатори са от Украинската общност в града под тепетата.

„Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна! Само на няколкостотин километра от нас един народ се бие за своята свобода и за бъдещето на Европа с цената на огромни невинни жертви и разрушения. Този народ успя да изненада целия свят с достойнството, смелостта и издръжливостта си.

Същевременно България е в плен на все по-силната хватка на руската пропагандна война срещу страната ни. Руската посланичка в понеделник си позволи да говори от името на българския народ. Следим надигащия се краен национализъм в Русия и разбираме какво означава той за България, ако не изискаме една адекватна и навременна позиция в подкрепа на Украйна от правителството ни. Не можем да позволим маргинални про-руски партии да диктуват най-важните решения за бъдещето на България. Не бива да оставим гласовете ни да бъдат заглушени.

Време е да се заявим, че сме тук, че сме в ЕС и НАТО, че сме направили вече цивилизационния си избор и заставаме зад него.
Нека и ние да излезем, да направим един ярък, макар и символичен жест към народа на Украйна.
ЗАЕДНО С УКРАЙНА!“ призовават организаторите.

Началото на шествието ще бъде от 14.00 ч. до дом „Левски“. Митингът ще е до Централна поща в 14.30 ч.

„Включете се, поканете приятели и семейство, нарисувайте плакати, вземете знамена – украински, български, на ЕС, а и музикални инструменти, за да ни видят и чуят!“, апелират от украинската общност.

Шествието ще е мирно, уточняват оттам.

Подобни статии

Top