Мистериозен благодетел подхвърли 2 хил.лв. в храма „Св. Атанасий“ в Асеновград

Парите били подпъхнати под вратата на олтара в църквата

Мистериозен благодетел подхвърли 2 хил.лв. в храма „Св. Атанасий“ в Асеновград в навечерието на храмовия празник на църквата – Атанасовден. Това съобщи свещеникът на храма отец Александър Андонов пред NOVA.

Парите са били подпъхнати под вратата на олтара в църквата. Те били в две пачки от по 10 лв. Не били завити.

„В първия момент бях изумен, видях две пачки от по 10 лв.“, разказа свещеникът.  По думите му дарението било анонимно – нямало нито бележка, нито възвание за какво да бъдат употребени тези пари.

„Явно счита дарителят, че трябва да бъдат употребени по целесъобразност“, предполага попът. Затова той смята да ги използва, за да реализира мечтата си – да боядиса храма отвън. Той се надява това да му бъде лебедовата песен.

Според клисарката на църквата хората дават дарения, но не чак такива големи суми.

Свещеникът пък припомни, че преди 20 години неизвестен благодетел оставил 42 хил. германски марки в строящата се църква „Св. Иван Рилски“ в Асеновград. Намерила ги клисарката в изповедалнята и с тези пари храмът бил довършен.

Асеновградчани се чудят кой може да е мистериозният благодетел. Някои смятат, че може да е местен строителен предпремач, други предполагат, че е известна докторка в Асеновград. Но и в момента дарителят остава неизвестен.

Митрополит Николай идва на Атанасовден в Асеновград

Подобни статии

Top