Мистични „Живи картини“ в Бялата къща

Художничката рисува с пръсти и маслени бои

Изложба живопис „Живи картини“ ще бъде открита в културен център „Бялата къща“. Творбите са на художничката Снежана Петрова.

Картините на Снежана Петрова носят послания от Атлантида. Древни символи за здраве, късмет и успехи оживяват в  творбите.

Откриването на изложбата е тази вечер – 1-ви февруари, от 18:30 часа. Картините ще бъдат изложени до 25-ти февруари.

Снежана Петрова е родена в Мездра. Тя е завършила Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград – специалност “Икономика и управление на социално-културната сфера – мениджмънт на културата”, а по-късно специализира още две специалности в същия университет. От 2000 г. тя рисува абстрактни теми с пръсти и маслени бои. Тези творби са показани на изложба при голям интерес във Франция.

Освен художник тя е и поет. Първата и стихосбирка е “Какво е любовта” с превод на френски език, а втората  е озаглавена “Космическа любов”. През 2011 г. първата си самостоятелна художествена изложба тя открива в Бургас. Следват изложби в София, Созопол, Слънчев бряг, Враца и други. През 2013 г. открива собствена галерия и АРТ-училище за занимание на деца с изкуство и рисуване в Археологическия комплекс „Калето“ в Мездра.

Снимка: botevgrad.com

Подобни статии

Top