Митична река с водопад на Античния театър за OPERA OPEN

Уникална визия на спектаклите от OPERA OPEN през 2019 на Античния

Опера Пловдив повдига завесата за част от изненадите за публиката на OPERA OPEN, която е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Зрителите ще станат свидетели на едни от най-ефектните и сложните постановъчни решения на Античния театър до сега.

Ексцентричният режисьор и сценограф Стефано Пода ще смае публиката на OPERA OPEN с творческите си идеи за първата оперна премиера от програмата – „Орфей и Евридика” на 15 юни.  Вдъхновен от енергията на древната римска сцена,   италианският артист отказа поканата за премиера от Арена Ди Верона, за да сътвори уникален спектакъл в Пловдив през знаковата 2019 година. Част от смелите му решения включват истинска река с водопад и тонове пясък на сцената на Античния театър.  За автентичното пресъздаване на подземно царство на Хадес техническите служби на Опера Пловдив са изправени пред сложни технически предизвикателства. Самото захранване с вода на сложната система ще отнеме повече от денонощие, показват изчисленията.

Такъв декор досега не е била създаван за откритата римската сцена в Пловдив. Запознати със зрелищната визия на спектаклите на Стефано Пода по света масово плануват да пътуват до Пловдив специално за премиерата на 15 юни и резервират места за събитието.

Самият режисьор е в Пловдив и провежда кастинги за десетки танцьори и актьори, които да пресъздадат множество митологични сцени от Подземното царство. Ролята на Орфей ще се изпълни от контратенора Антонио Джованини, който притежава един от най-рядко срещаните оперни гласове в света.

1 2 3

Top