Митнически служители откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка с термопанели в Пловдив

Строителните панели били „напълнени“ с цигари, след като пяната в тях била издълбана

Митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване  – Тракийска“ в ГД МРР са открили 100 000 къса цигари в куриерска пратка с термопанели, съобщиха от Агенция „Митници“. Панелите били „напълнени“ с цигари, след като пяната в тях била издълбана.

Митничарите извършили проверка в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Проверена е селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели. При огледа на осемте „сандвич“-панела митническите служители установили разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделили  ламаринените плоскости на панелите установили, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари.

Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари. Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии /100 000 къса / с марка “KARELIA Blue“ с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол.

Установено е, че изпращач и получател са български граждани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобни статии

Top