Митницата унищожи фалшиви артикули (СНИМКИ) - DC news

Митницата унищожи фалшиви артикули (СНИМКИ)

Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти са унищожени в акции под контрола на Териториална дирекция „Тракийска“

Артикулите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация на пазара у нас и в други държави членки на Европейския съюз. При две от процедурите – на  1 и 2.09.2020 година, чрез машинно нарязване са  унищожени  48 рула с дължина 1920 метра плат с  изображения на любими анимационни герои. Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който пристигнал в началото на годината в склад в Пловдив. Митническите служители на ТД „Тракийска“ извършили проверка на декларираните в митническите документи 560 колета с групажна стока. В  24 от колетите са открити  146 рула плат, щампован с изображения на Paw Patrol,  Turtles Ninja, Sponge Bob, Minions, Dora the Explorer, Hello Kitty.  За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки.

Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Тракийска при проверки  във вътрешността на страната през тази година за нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения.

Подобни статии

Top