Митрополитска благословия за Брестник в навечерието на Успение Богородично (ГАЛЕРИЯ)

Храмът в родопското село посрещна Чудотворната икона на Света Богородица – Златна ябълка

Само няколко дни преди християнският свят да отбележи големия празник „Успение на Света Богородица“ Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай лично отслужи Вечерня в храм „Свети Николай Чудотворец“ в село Брестник. Тук митрополитът донесе Чудотворната икона на Света Богородица-Златна ябълка, много почитана от вярващите и най-вече сред бездетните съпрузи. 

Родом от село Брестник, да изрази своята благодарност за отправените от митрополит Николай и неговите духовници молитви за здраве и просперитет на брестничани и жителите на община „Родопи“ дойде заместник-кметът Владимир Маринов.

Ще помоля Негово Високопреосвещенство митрополит Николай община „Родопи“ и родопчани да присъстват винаги в молитвите му за здраве, късмет, благоденствие и успех„, сподели преди архиерейската литургия Маринов. В храма заедно с него бяха и председателят на Общински съвет „Родопи“ Георги Цанков, заместник- кмета по образование Борислав Инчев и кмета на село Брестник Атанас Шопов.

Храм „Свети Николай Чудотворец“ е построен през 1861 г. с дарения от местното население. Преди години вярващите отново събрали средства, за да възобновят Божия дом.

Подобни статии

Top