Млад български дизайнер облича Соня Йончева за „Гала в София“

Световноизвестното сопрано ще излезе на сцената с Пласидо Доминго на 31 август

Ваня Нецева е победителят в конкурса, който оперната звезда Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта й с Пласидо Доминго в София на 31 август пред катедралния храм „Свети Александър Невски“. Световноизвестното българско сопрано обяви конкурса преди няколко месеца, вярна на желанието си да поощрява млади български таланти.

30 кандидати представиха своите проекти. Сред тях има и утвърдени брандове със солидно портфолио.

„Бях впечатлена от детайлите, чрез които долових, колко много Ваня ме е опознала като посока и стил. Очарована съм, че в България има толкова много  талантливи дизайнери, което направи изборът също толкова труден. Ваня е дизайнер, който най-силно отговаряше на това, което с  SY11 търсим като талант, а именно персоналност, чувствителност и личен подход към това, което прави. Много се радвам да видя колко млади и даровити дизайнери има в България!“, споделя Соня Йончева.

Победителката Ваня Нецева завършва моден дизайн в Нов български университет под ръководството на Веселин Йорданов (български моден дизайнер работил в модна къща за Висша мода „Grès Paris”). От години тя изработва сценичните тоалети на Поли Генова, Михаела Филева, Дара Екимова, Тита, Преслава и други изпълнителки. След завършването на образованието си работи за българска модна линия за жени. Тя създава и свой моден бранд за сватбени рокли „Ваня Нецева“. Победителката получава награда от 2000 лева за проекта си и покриване на всички разходи по създаването на тоалетите за концерта.

1 2

Подобни статии

Top