Млад мъж опря нож в гърлото на жена, тя го качила в таксито си

20 -годишен младеж от ловешко село е задържан от пловдивската полиция за извършен грабеж.

Младият мъж заплашил с нож водачка на такси, откраднал оборота и избягал. Днес Районна прокуратура – Пловдив го привлече като обвиняем за извършеното престъпление по чл.198 от НК.

Малко преди полунощ на 16 септември при изпълнение на таксиметров курс 42- годишна пловдивчанка, качила млад мъж, който трябвало да закара до село Труд. Клиентът извадил нож, опирайки го в гърлото на шофьорката и откраднал оборота от 100 лева.

Мъжът взел мобилния телефон на жената, за да няма връзка, слязал от автомобила и се оттеглил в неизвестна посока. След съвместни действия на служители на РУ Труд и отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Пловдив е установена самоличността на извършителя – криминално проявен 20 годишен, родом от с. Кирчево, обл. Ловеч.

Обявявайки за общодържавно издирване извършителя на грабежа, служителите на реда установили, че лицето се издирва от още няколко районни управления. Два дни по- късно униформени от Четвърто РУ задържали извършителя на грабежа.

Срещу младия мъж има заведени 10 заявителски материли за кражби и един за грабеж. Към момента на деянието е изтърпявал наказание „пробация“ за извършена кражба. Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор.

Подобни статии

Top