Млад пловдивчанин подпали гаража си, за да унищожи гуми с наркотици в тях (СНИМКИ)

Екшънът се разиграл на ул. „Малко Търново“ днес, мъжът е арестуван

Пореден арест по линия противодействие на разпространението на наркотични вещества е извършен в Пловдив днес, съобщиха от Окръжната прокуратура в града под тепетата. Специализирана полицейска операция е проведена от служители на отдел „Криминална полиция“ при Трето на РУ на МВР – Пловдив под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив във връзка с изпълнението на заповед на главния прокурор на Република България за разкриване и разследване на престъпна дейност с предмет наркотични вещества.

По сигнал полицейските служители посетили гараж на ул. „Малко Търново“, ползван от 25-годишен мъж с инициали В.Б. След като ги видял, той се заключил в помещението и подпалил няколко автомобилни гуми, за да прикрие държаното вътре наркотично вещество. В следствие на това пламнал и гаражът, което наложило намеса на екип на Противопожарната служба.

При извършен оглед служителите на отдел „Криминална полиция“ иззели от помещението наркотично вещество, незасегнато от пожара – около 1,5 кг марихуана, както и вещество, което подлежи на изследване за съдържание на амфетамин.

25-годишният В.Б. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Той е криминално проявен.  Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив се води досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Подобни статии

Top