Млад пловдивчанин с ТЕЛК е подал жалбата в полицията срещу перничанина измамник

Младият мъж е безработен от две години

Сред жервтите на измамника Валери Стоичков, който обещавал на жертвите си заплата от 1500 лева за надомна работа, но само, ако изпратят в замяна такса за материали, е млад пловдивчанин с ТЕЛК. Именно той е подал жалба за измамата, съобщи bTV.

37-годишен перничанин измами над 80 души с надомна работа, повечето са от Пловдив (ВИДЕО)

Петър Симов е един от измамените. Той е с ТЕЛК и не може да работи всяка професия, но когато видяло бявата се зарадвал, защото бил безработен от две години.

„Изпратих парите. Минаха няколко дни, телефонът на мъжа се изключи. Изчаках още няколко дни и подадох сигнал в полицията“, каза Симов.

Измамникът му поискал и личните данни, които били необходими, за да му направи граждански договор.

Припомняме, че вчера стана ясно, че мнимият „работодател“ е действал от 2012 година досега. Мъжът е успял да ужили над 80 души в цялата страна, като повечето са от Пловдив.

Измамата е много простичка – той пуска обява в социалните мрежи за надомен труд по изработка на детски играчки. Всеки желаещ щял да получи заплата около 1500 лева, но само ако изпрати превод от 42 лева за материалите за изработка.

Вчера Районният съд остави перничанина в ареста за постоянно. Мярката му може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в тридневен срок.

Подобни статии

Top