Млад софиянец зад решетките, отглеждал марихуана в Хлебозавода в Асеновград

Столичанинът бил съучастник на асеновградчанин, арестуван през юли заради наркооранжерията

Софиянец бе арестуван и оставен за постоянно в ареста от Апелативния съд  в Пловдив, след като се оказало, че заедно с асеновградчанин отглеждал марихуана в Хлебозавода в Асеновград.

Николай Димов от София бил спипан, след като негов пръстов отпечатък бил открит от разследващите върху бутона за включване на  климатичната система в незаконната супермодерна оранжерия, която двамата с неговия съучастник изградили в хале в хлебозавода.

Двамата мъже наели халето и засадили в него марихуана в саксии. На 15 юли тази година обаче, при полицейска акция асеновградчанинът, който се грижел за оранжерията, бил арестуван. От халето били иззети 10 килограма и половина суха марихуана на стойност 63 000 лв., както и над 200 растения канабис за 26 000 лв. Тогава разследващите привлекли като свидетел младия софиянец, но впоследствие се разбрало, че на практика той е участвал в отглеждането на дрогата.

Димов бил задържан на 15 октомври и му било повдигнато обвинение, че е отглеждал и държал марихуана с цел разпространение.

Апелативният съд прецени, че Окръжният съд законосъобразно е приел, че има достатъчно данни по делото, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към двете инкриминирани деяния, в които е обвинен, а именно държане и отглеждане на високорисково вещество без надлежно разрешение, с цел разпространение. От естеството на деянието и високата степен на организация, съдът прие, че произтича опасност обвиняемия да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top