Млада художничка с дебютна изложба в ГХГ-Пловдив

„Всяко утро е различно“ – дебют на младата художничка Станка Александрова

Завършила Националната художествена академия със специалност „Живопис“ едва преди три години, Станка Александрова вече прави своя сериозен дебют със самостоятелната си изложба в Градската художествена галерия (Зали за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15, първи етаж) .

От 25 февруари до 16 март ще могат да се видят нейните живописни платна, които тя представя под заглавието „Утрото винаги е различно“.

„Фокусът на работата ми е върху естествената среда и по-конкретно върху усещането, което напоследък ми внушава – усещане за живото състояние и за процеса на развитие. Вглеждайки се в ясното, свежото време, долавям трептенето на средата, движението на въздуха – сякаш всичко пулсира и диша“, обяснява художничката.

Младата художничка вече се е вписала в популярното арт общество на с. Белозем

За младата авторка, която “вече се е вписала в популярното арт общество на с. Белозем”, галеристът Ганю Генев казва: „Интровертно концентриран, естет и поет на тишината и паузата, Станка Александрова съвсем органично заема своето място в добрата традиция на белоземските художници, а и в голямото семейство на пловдивските артисти.“

Откриването на изложбата е на 25 февруари между 17 и 19 часа при спазването на всички противоепидемични мерки: носене на защитни маски, пазене на дистанция, дезинфектиране на входа.

Подобни статии

Top