Млада пловдивска режисьорка с престижна награда от американски филмов фестивал

Филмът на Петя Ангелова, който грабна наградата на North Beach American Film Festival, Maryland, USA с официална премиера в Пловдив

Филмът „Вино от глухарчета“/ Dandelion wine / на Петя Ангелова, който спечели наградата за най-добър експериментален филм на един от най-престижните американски фестивали за независими филми North Beach American Film Festival, Maryland, USA ще има своята официална премиера в Пловдив.

По покана на Общински институт „Старинен Пловдив” представянето на филма ще се осъществи в рамките на традиционните Празници на Стария град 2019 г. Ексклузивната новина, сподели ръководителят на отдел „Културна политика и информационни технологии” Донка Налбантова.

„За нас е чест и привилегия да съобщим новината, че едно от събитията в Празници 2019, което разкриваме предварително е представянето за първи път пред публика на авторския филм на Петя Ангелова „Вино от глухарчета”.

Това ще се случи в атрактивната среда на Римски стадион на 17 септември от 20:30 ч.  Преговорите и фиксирането на датата се случиха докато филмът бе номиниран, а към настоящия момент е вече победител и това създава една красива препратка между случилото се и избора на датата – празникът на вярата, надеждата, любовта и мъдростта”, разказа Донка Налбантова.

Припомняме ви, че преди дни пловдивчанката Петя Ангелова грабна наградата за най – добър експериментален филм на един от най-престижните американски фестивали за независими филми North Beach American Film Festival, Maryland, USA.

Филмът ѝ „Вино от глухарчета“ / Dandelion wine /е  вдъхновен от едноименната книга на Рей Бредбъри. Лентата е документална, с продължителност 27 минута, а Петя Ангелова е режисьор, продуцент, сценарист. Консултант на филма е проф. Людмил Христов.

В NBAFF се представят най-добрите американски независими филми, които показват мултикултурни и различни аспекти на американския живот. Тридневният фестивал се провежда в Норт Бийч Мериленд със специални прожекции на брега, местни събития, забавления на живо и др.

1 2

Подобни статии

Top