Млада жена едва не умря заради шокиращо грешна диагноза (СНИМКИ)

24-годишната Джорджия Макленън от Куинсланд в Австралия три месеца е ходила по лекари, молейки ги да установят причината за ужасното ѝ здравословно състояние.

Вместо това медиците казвали на момичето, че всичките проблеми със здравето ѝ идвали от собствената ѝ глава.

И само томографията показала, че през цялото това време Джорджия е била бавно убивана от лимфом.

Да потърси лекарска помощ Джорджия накарала болка в гърдите, която се появила след миналата Нова година и постепенно се увеличавала, като в крайна сметка станала непоносима.

„Толкова много ме болеше, че ходих по два пъти на лекар в седмицата. В края на краищата той заяви, че проблемът е в главата ми“, спомня си Джорджия.

В крайна сметка момичето успяло да си уреди пълноценно изследване, което показало наличието на тумори в далака и черния дроб. При това мащабът на трагедията станал известен едва след скенер – изяснило се, че лимфом на Беркит се е разпространил из цялото ѝ тяло.

„Хематологът не успя да ми постави правилна диагноза, защото нямах обичайните за лимфом симптоми: загуба на тегло, треска, изпотяване през нощта“, казва Джорджия.

Въпреки това, след получаването на резултатите от скенера лекарите вече нямали никакви съмнения относно диагнозата. Единственото, което ги учудвало, било това, че Джорджия е все още жива и била в добро присъствие на духа, което за въпросният стадии на заболяването въобще не е характерно.

Медиците се опасявали, че момичето може да умре до дни, но, за щастие, те и този път се объркали. „По-късно разбрах, че те са ме били отписали още през следващите почивни дни. А до мен дори не беше и майка ми, аз дори не разбирах колко много всичко е сериозно“, споделя блондинката.

Днес Джорджия се възстановява след тримесечно лечение – момичето е преминало девет курса на химиотерапия.

Медиците са успели да постигнат ремисия и красавицата отново се наслаждава на живота. Момичето се надява, че историята ѝ ще помогне на други своевременно да разпознаят болестта и да започнат да се лекуват преди тя да разруши организма им.

Източник: Zdrave.to

Подобни статии

Top