Млада жена почина от грип в Пазарджик, остави сираче

26-годишна жена от село Априлци е починала след тежки усложнения от прекаран сезонен грип, съобщава Радио Пловдив.  Елинка Зарова е издъхнала от белодробни усложнения в реанимацията на областната болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение за „24 часа“.

Тя е била приета по спешност в реанимацията на пазарджишката болница, след като баща й Самуил Заров (55 г.) също е починал  преди три дни от тежка вирусна инфекция. Тогава, докато лекарите  се борят за живота му, дъщерята която го придружава, колабира пред погледа на медиците. Тя  незабавно е била приета в реанимацията на болницата в изключително тежко състояние.

Направените в специализирана лаборатория изследвания показват, че младата жена е болна от грип АН1N1. Двамата с баща и се разболяват около седмица преди да потърсят лекарска помощ в болницата, като през това време се самолекуват, което се оказва фатално. Младата жена оставя малко момиченце сираче.

Това е петият пореден случай на пациент, починал след тежки усложнения от грип в Пазарджик, сред които има и 2-годишно дете от Велинград.

Подобни статии

Top