Младен Кръстаич: Интересна група, Сърбия за мене е фаворит - DC news

Младен Кръстаич: Интересна група, Сърбия за мене е фаворит

Ето и коментарът за жребия за Евро 2024 на Борислав Михайлов и Георги Иванов

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич определи група „G“, където попадна като интересна и посочи Сърбия като фаворит. Българският национален отбор по футбол трябва да заеме едно от първите две места в конкуренцията на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва, ако иска да се класира.

„Със сигурност интересна група. Сърбия за мене е фаворит, а останалите отбори са близки като сила. Със сигурност ще бъде емоционален сблъсък срещу моята родина. Ще бъде приятно да си изправя срещу Сърбия и да се върна там като треньор. България е млад отбор, така че сърбите са фаворити, започна Кърстаич пред камерата на БНТ.

На въпрос какви са шансовете на България да стигне до Евро 2024 в Германия, той отговори: „Нека не говорим дали имаме или нямаме шансове. Унгария е водач, Сърбия е на Световното първенство. Не трябва да се предаваме, но не трябва и да прескачаме етапи. Да сънуваш не струва пари, завърши Кърстаич.

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов беше водач на делегацията на жребия за квалификациите за Европейското първенство през 2024-а година. Иванов беше крайно предпазлив в мнението си, след като научихме съперниците си в група G – Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

„Нека бъдем умерени оптимисти. Жребият не е лек, но не е и от най-тежките. Нека да се представим по най-добрия начин. Очаквам да се представим добре. Трябва да сме умерени, и да не сме прекалени оптимисти. Унгария, Сърбия или Черна гора не са слаби отбори“.

Иванов беше попитан дали при този жребий целта е класиране за Европейското първенство. „Да не слагаме каруцата през коня. Целите са да побеждаваме. Групата не е от най-тежките, но към всеки отбор трябва да подхождаме с уважение. Програмата? Добре е да започнем с домакинство, но пък видяхме, че победихме и Република Северна Македония като гости. Надявам се основата която поставихме да ни даде плюс и импулс за нещо по-сериозно по-нататък, заяви Иванов пред БНТ.

Президентът на БФС Борислав Михайлов пък използва социалните мрежи, за да изкаже мнението за изтегления днес жребий за европейските квалификации по пътя към първенството през 2024-а година.

Президентът заявява, че ще бъде истински доволен, ако младият отбор на България реализира потенциала си. Също така допълва, че очаква от селекционера Младен Кърстаич и футболистите му да върнат България на финалите на голямо първенство.

„Жребият е онова обстоятелство във футбола, което не зависи от работата и усилията на даден отбор – затова и никога не съм бил привърженик на реакции от типа „доволен“ или „недоволен“. Ще бъда истински доволен обаче, ако младият ни състав реализира потенциала, който демонстрира в последните два мача и си върне доверието и любовта на феновете. Стъпка по стъпка, мач по мач, към крайния успех“.

„Групата ни е равностойна, уважаваме всички противници, но лично аз съм убеден във възможностите на отбора ни и очаквам от Младен Кърстаич и футболистите му дух, воля, качествен футбол и резултати, които да върнат България на финалите на голямо първенство, пише Михайлов в профила си.

Подобни статии

Top