Младен Кръстаич: Нямам против да играем лошо и да печелим - DC news

Младен Кръстаич: Нямам против да играем лошо и да печелим

Капитанът Кирил Десподов: Черна гора е неудобен съперник, ако един не се раздава, няма да станат нещата

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич говори пред медиите преди първата квалификация за Евро 2024 в група „G“. „Лъвовете“ посрещат в Разград състава на Черна гора в стремежа си да продължат серията без загуба, но и да вземат предимство в борбата за едно от първите две места.

От първоначалния списък на треньора Кърстаич отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък е в лагера, но не тренира пълноценно.

„След четири мача – две в Лигата на Нациите и две приятелски, и четири месеца пауза, дойде ред на Европейските квалификации. Направихме един отбор с доста млади и амбициозниу, перфектни играчи. Свърщшихме добра работа, започнахме да го изграждаме с някоко опитни и много качествени и млади. И поставихме основите на един добър отбор. Сега след контролите дойде ред на борбата за точки. Трябва да бъдем внимателни Групата е тежка. Всички наши съперници са от нашия регион, Сърбия е фаворит номер 1, Унгария е силен отбор. Черна гора е с играчи, които искат да се докажат. Неудобен отбор са, няма да е лесно. А Литва е отбор, който може да ти направи проблеми“, започна Кърстаич.

„Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимулна концентрация. И да продължи тенденцията на феновете – доверието към тях да се завърне“.

Попитан дали футболистите са готови физически и психически за мача, треньорът отговори: „Физически не можем нищо специално да направим. Теренът показва кой на какво е готов. Когато завърши тренировката, ще стане ясен състава. От 3-4 дни имам идея как да изглежда 11-орката. Разполагам с достатъчен брой млади играчи. В състава може да има както познати, така и непознати имена. Важното е те да покажат най-доброто срещу Черна гора“.

След това той се спря и на противника: „Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. Играем мач за мач. В живота на човек е сигурно, че човек може само да умре. Нищо друго не е ясно предварително. Трябва да се даде максимума. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мене. Има мачове, в които съпреникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футболът интересен“.

Слред това на Кърстаич беше зададен въпрос защо Чочев не е поканен в националния отбор, а и какви са целите, поставени му от ръководството на БФС? „Бъдете спокоен, кой идва и кой не идва, това е моя работа“.

Относно целите, той отговори: „Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато дойдох, казах ще направя отбор, който да отговори на европейските стандарти. Като динамика и като физика. Започнахме да изграждаме този отбор с млади играчи. Футболът е дългосрочен процес, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, постоянно ще бъде така. Играчите трябва да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди това. Единствения начин да върнем доверието е да постигаме резултати“.

„Тези въпроси не са само тука – типични са за всички балкански държави, коай е в отбора и кой го няма. Аз самият си оказвам натиск, за да постигаме най-добри резултати. Така е в живота, така е в спорта“, завърши Кърстаич.

Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов очаква тежка битка на терена в двубоя срещу Черна гора от квалификациите за Евро 2024. Той призова съотборниците си да бъдат спокойни и концентрирани и ако спазват тактическата дисциплина, ще се поздравят с победа.

„Най-важното е всички млади играчи да са спокойни, да сме концентрирани, да спазваме тактическа дисциплина да изпълняваме каквото е дадено от треньорите. Максимално раздаване на терена, един да не се раздава, няма да се получат неща.

Мисля, че направихме едни добри четири мача. Време е да влизаме в квалификациите, официални мачове. Определено ни даде голяма увереност тези четири мача и тези лагери. Отборът ще бъде по-добър, надявам се. Мисля, че ще може да стигнем до голям успех.

Черна гора – доста опитен отбор, имат добри играчи, неудобен противник. Няма да е лесен, нито един мач не е бил лесен за нас до сега. Със сигурност ще бъде голяма битка на терена, така бих го определил“, коментира Десподов.

Източник: БТА, Снимка: БФС

Подобни статии

Top