Младеж ограби две момчета, взе им телефоните

Грабежите са извършени в „Изгрев“

19-годишен обирджия е арестуван в Пловдив за два грабежа от тийнейджъри в пловдивския квартал „Изгрев“, съобщиха от полицията в Пловдив. За случилото се сигнализирали майките на момчетата.

Първоначално в Шесто РУ сигнал подала 38-годишна жена. По думите й около 21.00 часа на 22 юни, пред жилищния блок в който живее на улица «Златорог», неизвестно лице е извършило грабеж на мобилен апарат, собственост на 13-годишния и син. Според жената нападателят е използвал заплахи и физическа сила.

Час по-късно същата вечер, сигнал за грабеж, извършен по сходен начин, е подаден и от майката на 14-годишно момче. 43-годишната жена съобщила в полицейския участък, че във входа на блока на улица «Хаджи Гьока Павлов»,  където живее, неизвестно  лице е откраднало смарт телефон от сина й.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан извършителя на престъплението – 19-годишен пловдивчанин, криминално проявен по линия грабежи. По случаите са  разпитани свидетели и е направено разпознаване. Откраднатите телефони са намерени и иззети.

Нападателят е задържан за срок до 72 часа в ареста на следствието в Пловдив.

Подобни статии

Top