Младеж, оставил съученик без далак, получи присъда

Любомир е включен и в програма за овладяване на гнева

Бой между съученици остави единия от младежите без далак, а другия – с присъда. Днес Пловдивският Районен съд призна подсъдимия Любомир М. за виновен в това, че на 20 април 2017 година като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е причинил на съученика си В.Л. тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на слезката. Любомир М. е осъден на „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година с отложено изпълнението на така наложеното наказание за срок от 2 години, считано от влизане в сила на присъдата, посочват от Съдебната палата.

На основание чл. 67 ал. 3 от НК съдът постанови през изпитателния срок на така наложеното наказание лишаване от свобода пробационна мярка – включване в програма за обществено въздействие „Овладяване на гнева“.

Любомир трябва да заплати по сметка на ОД на МВР – Пловдив направените в досъдебното производство в размер на 825,24 лева, както и да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Пловдив направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 4280,80 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд на Пловдив.

Подобни статии

Top