Младеж подпали жилището на свой познат заради невърнат GSM

19-годишният подпалвач отива на съд

Пловдивската окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд 19-годишният Антонино К. за палеж на апартамент в Столипиново. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Антонино сяда на подсъдимата скамейка за това, че на 27.10.2019 г. в гр. Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е запалил апартамент със значителна стойност – 45 000 лева, като пожарът се е разпрострял върху съседно жилище и от деянието са последвали вреди за собствениците.

На 27 октомври 2019 г. 17-годишният тогава Антонино отишъл до дома на свой познат на ул. „Гледка“ в квартала. Търсил го, защото няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, младежът видял, че вратата не е заключена и влязъл в жилището на своя познат. Обиколил стаите и установил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е успял да си върне телефона и решил да запали апартамента.

Пламъците обхванали стаите и се разпространили към жилището на горния етаж.  Антонино напуснал кооперацията и се отдалечил заедно със свои приятели. След сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на РСПБЗН, които потушили пламъците. Щетите от пожара не са възстановени.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top