Младеж показва как се прави в Пловдив наргиле бар по дубайски модел

Събитието този петък се очертава като Нощта на инфлуенсърите

Подаряването на наргиле се прави в знак на уважение и почит. А пушенето му е повод за интелектуални беседи и се превръща в цял ритуал. Това разказва Генади Лепоев, който е научил всичко за изкуството и традициите на тази култура от Дубай.

Младежът е пътувал до Budha Bar – едно от най-известните места за забавление в света, и откакто кракът му стъпил там, зарекъл се да пренесе културата и у нас. Генади е на 20 години, живее в София и учи компютърна сигурност. Този петък обаче отваря шиша бар Пловдив.

„В Дубай се влюбих в наргилетата. Там само чашката майсторът я приготвя 15 минути, но най-много се впечатлих, че когато ти го сервира, трябва да го потупаш по ръката в знак на благодарност. Не го ли направиш, взима си го обратно, но все пак си го плащаш“, разказва Генади.

Друга важна подробност е и начинът на поднасяне – маркучът винаги е сгънат на две части. „Същото е като да подадеш химикал или нож с острото напред. Ако подадеш маркуча така, може да се възприеме като заплаха. Вярват, че когато е сгънат, съобщаваш на отсрещния, че твоята душа е чиста и нямаш задни мисли“, предупреждава още Лепоев как да не си изядеш боя в Дубай. В България не е виждал тези правила да се спазват, както и не попада никъде на качествен тютюн.

1 2

Подобни статии

Top