Младежът, убил при катастрофа Милен Цветков, син на шефката на голям винпром

Делото бе взето на специален отчет от прокуратурата

Младежът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков, е  син на директора на „Винпром Карнобат“, съобщи NOVA.  Младият 22-годишен шофьор, причинил тежката катастрофа след употреба на наркотици, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. Тя отказа коментар за случилото се. Заяви единствено: „Нищо не мога да потвърдя”.

Припомняме, че трагичният инцидент стана навръх Великден на кръстовище до столичен мол. Журналистът спира на червен светофар. В този момент в автомобила му отзад се врязва колата на 22 –годишен мъж. Ударът е толкова силен, че джипът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Младият шофьор, предизвикал инцидента, се оказва с положителна проба за канабис и амфетамин.

Арестуваха шофьора, убил с джипа си Милен Цветков

Спешните медици, пристигнали на мястото, установяват, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгва към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхва.

Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение.

Известният тв водещ Милен Цветков загина при тежка катастрофа тази вечер (СНИМКИ)

След фаталната катастрофа мъжът е задържан за 24 часа, взета му е и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно прозиводство. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури. Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72-часа на ареста на шофьора, предизвикал инцидента. Вероятно утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов. Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

Румен Радев със съболезнования към семейството на Милен Цветков

За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Източник: NOVA
Снимки: Фейсбук / Катастрофи в София / Alex Ivanov

Подобни статии

Top