Младежки национал и колоездач от Канада подсилват „Цар Симеон 1898“

Йордан Андреев и Кристиян Тренчев ще карат за пловдивския клуб през новия сезон

Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ привлече две качествени попълнения за новия състезателен сезон. Това са бившият младежки национал  Йордан Андреев и българинът с канадски паспорт Кристиян Тренчев.  23-годишният Андреев идва от „Хемус“ – Троян, където бе титуляр няколко години и участва с този тим на две поредни Обиколки на България.

Тренчев пък за последно е карал за елитния ССК-Ванкувър, където също е бил основен бегач на канадския си тим. 22-годишният бегач дори има и лиценз за всякакви стартове от календара на Международния колоездачен съюз. Двете нови попълнения  вече са картотекирани за „Цар Симе​​он 1898“ и ще направят своя официален дебют още утре – в ​предстоящото двудневно състезание на шосе за купа „Долчини“ в София.

От миналогодишния състав засега отпадат и Адриян Беев и състе​завалият се 2 години за германския „Щолдинг“ Нако Георгиев. Двамата са помолили ръководството за по-лек тренировъчен режим, защото са редовни студенти и трудно съчетават следването с тренирoвките.

Освен двете нови попълнения – Йордан Андреев и Кристиян Тренчев, главният треньорът на „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов офиицално обяви състава на представителния мъжки отбор за новия сезон. Това стана след серия от вътрешни контролни тестове, в които конкуренцията за място в тима бе голяма.

Капитан и лидер на пловдивския тим остава опитният Пламен Димов, а в състава очаквано мястото си запазиха младежките национали Николай Генов, Иван Алберт Ажи, Спас Пейчев и ветеранът Христо Христов.

В „Цар Симeон 1898“ отново са решили да не разчитат на чуждестранни колоездачи, както преди години, а да заложат изцяло на българи, предимно от клубната школа​.

Снимка: ТЕМПО НЮЗ

Подобни статии

Top