Младежкият камерен оркестър „Франк Мартен Плейърс“ с безплатен концерт на стълбите на Каменица

Четирима от най-младите солисти на оркестъра ще свирят пред публиката

На 12 юни – събота от 19:00 часа на стълбите на „Каменица“ пловдивчани и гости на града ще чуят един прекрасен концерт на Младежкия камерен оркестър „Франк Мартен Плейърс“.

Преди 6 години в Пловдив се роди една нова музикална формация, инициирана от проф. Галина Врачева – пианист и преподавател в Швейцария. Деца и младежи от Пловдив получиха шанс да усъвършенстват уменията си за музициране в Младежки камерен оркестър, с името на известния швейцарски композитор Франк Мартен.

Талантливите ученици и студенти от оркестъра, освен в традиционни концерти, участват в творчески ваканции в Швейцария и обмен на знания със студенти от Моцартеум – Залцбург – Австрия, което им отваря път към световните музикални сцени.

С подкрепата на професионални музиканти, младите оркестранти са в основата на ежегодния интерактивен радио фестивал „ТРИМОНТИАДА“, който има и успешни, по-мащабни международни прояви на Античния театър в Пловдив.

И така, на 12 юни от 19 часа ще се насладите на изпълненията на най-младите солисти на оркестър „Франк Мартен Плейърс“, а именно Теди Христева – цигулка; Тодор Георгиев – цигулка и виола; Амелия Станчев – цигулка и виола; Лев Алеев – виолончело.

Те ще бъдат подпомогнати от музикалният им ръководител Юлия Пулиева – цигулка и колегите ѝ Никола Николов – виолончело, Гергана Чуклева – виола и Мина – млада виолистка от софийското музикално училище. Ще бъдат изпълнени камерни творби от Франк Мартен, Чайковски, Шуберт, Бородин и Хуго Волв.

При лошо време концертът ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив !

Подобни статии

Top