Младежкото ВМРО в Пловдив поиска оставката на Александър Сиди - DC news

Младежкото ВМРО в Пловдив поиска оставката на Александър Сиди

Това стана с  декларация, приета на общо събрание на младежката организация в Пловдив

Най-голямата местна организация в Пловдив ВМРО-БНД – Младежка организация „Тодор Александров“ поиска оставката на съпредседателя на партията Александър Сиди. Това стана с декларация, приета неотдавна на общо събрание.

Декларацията е изпратена до членовете на Организационния съвет на ПП „ВМРО – БНД“.

Надяваме се с осветляването на този справедлив акт да се повиши авторитета на ВМРО в града и в страната.

В нея се казва, че цит.: „като регионален организатор и впоследствие като член на НИК Ал. Сиди, налагайки волята си на принципа „Разделяй и владей“, успя бавно и методично да разедини организацията“. Посочва се също, че ВМРО се е превърнала в патерица на местната власт и е „пристанала“ на ГЕРБ, като така „осребрява присъствието си в Общинския съвет“. Според авторите на декларацията са се оформили се два центъра на управление – общинските съветници, водени от кликата на Вл. Кисьов – Ал. Сиди, от една страна, и  политическото ръководство, което е било игнорирано, от друга страна.

„Със задкулисни действия Ал. Сиди бламира председателя Борислав Инчев и политическото ръководство, като не зачиташе волята на местната организация и пренареждаше листата на кандидатите за общински съветници, като следваше принципа за удобни и неудобни, т.е. който не е с мен е против мен“, пишат още от младежката организация на воеводите.

Освен това се уточнява, че с натиска на Александър Сиди, той е успял „да наложи като член на организацията бизнесмена Владимир Кисьов – една спорна личност, за която ВМРО му е четвърта партия. Същият бе приет в групата общински съветници на ВМРО, в която се изявява като тартор. Потъпкан бе принципът, че ВМРО не се продава и не се купува“.

Вижте пълния текст на декларацията:

ДО
ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИОННИЯ СЪВЕТ
НА ПП „ВМРО – БНД“

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА МЕСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ „ВМРО – БНД-МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ „ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ“ – ГР. ПЛОВДИВ

ВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗАЦИОННИЯ СЪВЕТ,

През последните години преживяхме изключително драматични и динамични политически събития в страната. Вследствие на това ВМРО изгуби както голяма част от авторитета си, така и доверието на хората. ВМРО от народна партия се превърна в присъдружна партия-партньор на ГЕРБ, за което понесе своите негативи. Когато народът излезе на протести по улици и площади и поиска промяна, ВМРО – революционната организация на духа, със свити знамена гледаше събитията пред телевизора. Така тя постепенно изгуби своята харизма и част от идеалите си. Тези събития не пожалиха и пловдивската организация. Само близостта и приятелските връзки с протестиращите не позволиха омаскаряването на нашите политически клубове в града ни.

При проведените три парламентарни избора през миналата година под водачеството на Александър Сиди (тогава член на НИК, а сега – съпредседател на ВМРО) и на трите избора ВМРО – Пловдив постигна на първите избори 5 960 гласа, на вторите – 4 350 гласа и на последните – съкрушителните – 1 270 гласа. След първата катастрофа Ал. Сиди пред членовете на НИК е заявил, че за това е виновен секретарят на ВМРО – Пловдив Камен Шишманов, заради което той няма да позволи Камен Шишманов да участва в следващото ръководство.

Когато като регионален организатор и впоследствие като член на НИК Ал. Сиди, налагайки волята си на принципа „Разделяй и владей“, успя бавно и методично да разедини организацията. Усърдно търсеше врага с партиен билет и бе обсебен от див реваншизъм. Много членове напуснаха организацията, разочаровани от случващото се. ВМРО – Пловдив от една от най-силните организации в страната се превърна в незначима такава, изгубила огромна част от членовете си, както и доверието на пловдивчани. Със задкулисни действия Ал. Сиди бламира председателя Борислав Инчев и политическото ръководство, като не зачиташе волята на местната организация и пренареждаше листата на кандидатите за общински съветници, като следваше принципа за удобни и неудобни, т.е. който не е с мен е против мен.

Чрез негов натиск той успя да наложи като член на организацията бизнесмена Владимир Кисьов – една спорна личност, за която ВМРО му е четвърта партия. Същият бе приет в групата общински съветници на ВМРО, в която се изявява като тартор. Потъпкан бе принципът, че ВМРО не се продава и не се купува.

От 2011 г. ВМРО в Пловдив е опозиция на ГЕРБ и затова вкарваше солидна група общински съветници. ВМРО се превърна в патерица на местната власт и „пристана“ на ГЕРБ. Макар да е официално в опозиция, подкрепата от ВМРО, дадена в общинския съвет, за тегленето на два огромни заема за община Пловдив, първият – в размер на 40 млн. лева и вторият – в размер на 50 млн. лева, както и много гласувания по интереси, ВМРО затвърди клиентелистката си политика към ГЕРБ и осребрява присъствието си в Общинския съвет. Оформиха се два центъра на управление – общинските съветници, водени от кликата на Вл. Кисьов – Ал. Сиди, от една страна, и  политическото ръководство, което беше игнорирано, от друга страна.

Върхът на пародията бе и проведената наскоро тъй наречена „общинска конференция“. Изцяло режисирана и подмолно подготвена от Ал. Сиди, където от ръководството бяха освободени членовете на действащото политическо ръководство, доказали с преференции, че са получили най-голямо доверие от пловдивчани. Място в него намериха, с малки изключения, безлични лица, лица, които са в организацията от няколко месеца, и други, които не сме виждали с години. Върхът на „избора“ бе заместник – председателят бизнесменът Вл. Кисьов, член от няколко месеца, с никакви заслуги и принос за ВМРО.

Уважаеми съратници,

От всичко изнесено дотук, ние членовете на най-голямата местна организация ВМРО-БНД-МО „Тодор Александров“, сваляме политическото си доверие от съпредседателя на ВМРО – БНД  г-н Александър Сиди и искаме неговата оставка.

Също така искаме да се пререгистрират пловдивските местни организации и да се ревизира членската им маса.

На основание чл. 21 от действащия Устав на ВМРО – БНД Организационният съвет да вземе решение за определяне на организационната територия на 16 МИР – Пловдив – град.

Да се назначи служебно ръководство, което да проведе новите избори.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Декларацията е приета на 24 март тази година в Пловдив на общо събрание на младежката организация. 

Подобни статии

Top