Млади артисти в България, Румъния и Гърция с провокативна изложба за Черен петък

Изложбата „Black Friday/Черен петък“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Нещо любопитно:

Black Friday/Черен петък е част от „Виа Трансилваника“ – мащабен проект в Румъния, който представлява туристически пешеходен и велосипеден път (подобно на Ел Камино де Сантяго). Проектът е идея на Алин Усериу, но се осъществява с помощта на много творци и съмишленици. Асоциацията, която управлява проекта, се нарича „Ташолеса социал“, със седалище в родната къща на самия Алин, която се намира в планината Ташолеаса, Карпати.

Интересното в проекта „Виа Трансилваника“ са камъните, разположени на всеки километър по маршрута, (характерно както за римските пътища, така и след това).

Камъните по Виа Трансилваника са интересни с това, че  всеки един от тях от общо 1600 (вече поставени) е с уникална скулптурна намеса от много румънски скулптори и двама български – Цветелина Ангелова и Иван Иванов (участници в настоящата изложба в Пловдив). През следващата година се очаква да има приблизително 300 камъка, изработени от тях двама. Цветелина Ангелова работи по проекта вече три години, а Иван –  от 4. За тези години Цвети и Иван се превърнаха във важна част от екипа на „Ташолеаса социал“, затова и след приключването на проекта, те ще останат част от творческия екип на асоциацията.

Проектът ще бъде завършен през 2022 година.

………………………………………………………………………………………..

„Имаш ли изкуство?

Казват, че диамантите са вечни, но изкуството е по- ценно. Ако ти мислиш различно, за теб няма нищо невъзможно. Достъпни произведения на изкуството, ние сме „конкуренцията“, всички цени са ниски.

БЪРЗО! НАПРЕД!

Тук сте в добри ръце, тук сте на правилното място, тук сте хора, тук пазарувате. Стараем се да получите повече. Добрее, но какво имате в портфейла си? Голям брой произведения на изкуството, ние правим добри неща. Повярвайте в силата на мечтите и надхвърлете безмилостния стремеж към съвършенство.

Пулсът на Америка, искаш ли го или не?

Това е изборът на новото поколение и ви дава крилата да видите света от различна гледна точка.

I„m lovin`it, и не искам да притежавам само едно произведение!

ЧУВАШ ЛИ?! ОЧАКВАЙ ПОВЕЧЕ, ПЛАЩАЙ ПО- МАЛКО!

Само тук и сега, вярвайте в мечтите си!

Just do it!“

Цветелина Ангелова

1 2

Подобни статии

Top