Млади бесепари от Пловдив се биха с добричлия, писаха обяснения в полицията

Единият от социалистите – шеф на младежката организация на левицата в Пловдив

Трима пловдивски социалисти, сред които и лидерът на младежкото БСП в Пловдив д-р Любомир Паунов,  предизвикаха пиянски скандал и бяха изгонени от престижен европейски форум, открит лично от Сергей Станишев, съобщи plovdiv-online.com.

Инцидентът става през нощта на 30-ти срещу 31 юли в Албена, на четиридневен лагер на европейската социалистическа младеж, уточниха от ОДМВР-Добрич.

След мелето, хирургът Любомир Паунов /31/ и Иво Мурджев /24/ от БСП „Централен“ и Стоян Каварджиев – от БСП „Южен“, били изгонени от шефа на младежкото обединение на левицата за България Николай Бериевски, който им забранява да се връщат на форума.

Социалистът Кирил Бахнев от Каварна си навлякъл гнева на тримата привърженици на ФК Ботев от града под тепетата, защото бил с тениска на футболен клуб „Левски“. Любомир, който е син на зам.-ректора в Медицинския университет проф. д-р Мариана Мурджева и д-р Димитър Паунов, племенникът на проф. Мурджева – Иво Мурджев и Стоян Каварджиев започнали да се карат с левскаря. Първоначално кавгата била потушена, но след малко избухнала отново.

Разправията прераства в юмручна саморазправа между Паунов, Мурджев, Каварджиев и социалистът от Каварна. Бахнев обаче се справил и с тримата пловдивчани, като Любомир отнесъл за спомен травма на скулата. На място дошла полиция, която закарала в районното четиримата участници, за да пишат обяснения.

На излизане от полицията, на Паунов му прилошало и братовчед му Иво го откарал в болницата в Добрич с неговата кола. По пътя обаче двамата били спрени от служители на реда за проверка. Тестът с дрегер на Мурджев показал 1,9 промила алкохол. Полицаите прибрали номерата на колата. Социалистите все пак стигнали до болницата, където скулата на Паунов била залепена.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Снимка: Фейсбук/БСП Пловдив

Подобни статии

Top